شهریار | مشارکت مردمی؛ راهی برای جبران خلأ اعتبارات دولتی در حمایت از مددجویان بهزیستی شهریار

نخستین جلسه شورای مشارکت‌های مردمی شهرستان شهریار با تأکید بر ضرورت توسعه مشارکت خیرین، استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی و تخصصی شهرستان، حمایت از خانواده‌های کم‌برخوردار و حفظ کرامت مددجویان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان تهران؛ نخستین جلسه شورای مشارکت‌های مردمی شهرستان شهریار با حضور خدامعلی نورانی رئیس اداره بهزیستی شهرستان، فرشید ستایش‌راد، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه، جمعی از خیرین و فعالان اجتماعی و همچنین دو تن از سفیران مشارکت‌های مردمی بهزیستی، رامین طهوری و علی کیوانی برگزار شد.

در این نشست، خدامعلی نورانی با تشریح اهمیت مشارکت‌های مردمی در حمایت از جامعه هدف بهزیستی اظهار کرد: اعتبارات دولتی به تنهایی پاسخگوی تمامی نیازهای خانواده‌های تحت پوشش نیست و برای حل بخشی از مشکلات این خانواده‌ها باید از ظرفیت خیرین، دستگاه‌های اجرایی، نهادها و فعالان اجتماعی شهرستان استفاده کرد.

وی افزود: شورای مشارکت‌های مردمی علاوه بر ارائه راهکار برای افزایش جذب مشارکت‌های مردمی، در زمینه تصمیم‌گیری درباره نحوه هزینه‌کرد منابع جمع‌آوری‌شده نیز نقش دارد تا کمک‌های مردمی به شکل هدفمند در اختیار جامعه هدف قرار گیرد.

رئیس بهزیستی شهریار با تأکید بر اینکه مشارکت اجتماعی تنها به کمک نقدی محدود نمی‌شود، گفت: یک پزشک می‌تواند با ارائه خدمات درمانی، یک روان‌شناس با ارائه مشاوره و سایر متخصصان نیز با ارائه خدمات تخصصی خود در حل مشکلات مددجویان سهیم باشند. همچنین فعالان اجتماعی هر محله می‌توانند با شناسایی ظرفیت‌های موجود، در توانمندسازی محلات و کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند.

نورانی با اشاره به آغاز سال تحصیلی، حمایت از دانش‌آموزان خانواده‌های کم‌برخوردار را از اولویت‌های مهم مشارکت‌های مردمی دانست و بیان کرد: خانواده‌هایی که با معلولیت سرپرست، مشکلات معیشتی یا آسیب‌های اجتماعی مواجه هستند، در تأمین نیازهای تحصیلی فرزندان خود از جمله کیف، پوشاک و لوازم‌التحریر با مشکلات جدی مواجه‌اند و همراهی خیرین می‌تواند بخشی از این دغدغه‌ها را برطرف کند.
وی با اشاره به گستردگی جامعه هدف بهزیستی شهریار اظهار کرد: بیش از ۱۴ هزار خانوار در حوزه معلولیت دارای پرونده در سامانه بهزیستی هستند و حدود یک هزار خانوار زن سرپرست نیز تحت پوشش خدمات این اداره قرار دارند.
رئیس بهزیستی شهریار همچنین از فعالیت ۲۶ مرکز نگهداری افراد دارای معلولیت در شهرستان خبر داد و گفت: حدود یک‌هزار و ۶۶۶ سالمند و فرد دارای معلولیت در این مراکز نگهداری می‌شوند؛ با این حال اولویت بهزیستی، حمایت از خانواده‌ها برای نگهداری افراد دارای معلولیت و سالمندان در محیط خانواده و بهره‌مندی آنان از حمایت عاطفی خانواده است.
نورانی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت حفظ حریم خصوصی و کرامت مددجویان در فرآیند اطلاع‌رسانی و جذب کمک‌های مردمی تأکید کرد و گفت: اگرچه فضای مجازی ظرفیت مهمی برای جلب مشارکت‌های مردمی است، اما بهزیستی نمی‌تواند برای جذب کمک، تصاویر یا اطلاعات مددجویان را به شکلی منتشر کند که شأن و حریم خصوصی آنان خدشه‌دار شود.
وی افزود: استفاده از ظرفیت رسانه‌ها باید در کنار رعایت اصول اخلاق رسانه‌ای و حفظ کرامت جامعه هدف انجام شود و در همین راستا، برنامه‌ریزی برای برگزاری نشستی با محوریت اخلاق رسانه‌ای و نحوه اطلاع‌رسانی مسئولانه درباره جامعه هدف بهزیستی در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس بهزیستی شهریار همچنین با اشاره به طرح‌های توانمندسازی محلات، انسجام اجتماعی و مشارکت ساکنان را یکی از عوامل مؤثر در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: حضور معتمدان، ریش‌سفیدان، فعالان اجتماعی و افراد اثرگذار در محلات می‌تواند ظرفیت‌های محلی را فعال کرده و به حل مسائل اجتماعی کمک کند.
وی با اشاره به تجربه برخی محلات شهرستان اظهار کرد: هر جا انسجام محلی و ارتباط میان مردم بیشتر بوده، ظرفیت جامعه برای پیشگیری از برخی آسیب‌ها و اتفاقات ناگوار نیز افزایش یافته است.
در ادامه این نشست، اعضای شورای مشارکت‌های مردمی، خیرین و فعالان اجتماعی به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود درباره شیوه‌های افزایش مشارکت عمومی پرداختند و بر ضرورت هدفمندی کمک‌ها، استفاده از ظرفیت‌های تخصصی و اجتماعی، شفافیت در هزینه‌کرد منابع و حفظ کرامت مددجویان تأکید شد.
همچنین مقرر شد پیشنهادهای مطرح‌شده در جلسات آتی شورای مشارکت‌های مردمی شهرستان مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

کد خبر 203565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد